Workshops

In november zijn er nog de volgende workshops:

• Foto’s ordenen in Windows                            vrij 23 nov 10.00 – 12.00u
• Facebook                                                    woe 28 nov 10.00 – 12.00u
• Fotoalbum Albelli maken met IPAD                woe 28 nov 14.00 – 16.00u
• Fotoalbum maken in Windows.                       vrij 30 nov 10.00 – 12.00u


Alle Workshops kosten €10,-

 

U kunt uw belangstelling kenbaar maken door het Infoformulier in te vullen.

Mogelijke workshops:

onderwerp

omschrijving

“Orde in de chaos”

Wie digitaal fotografeert komt vaak om in de chaos. In deze workshop leert u om te gaan met de Verkenner van Windows, waarmee u een passende mappenstructuur kunt maken. Zo kunt u uw foto’s ook weer snel terugvinden!

computerveiligheid

Schattingen geven aan dat 50 tot 75% van de computers bij thuisgebruikers kwetsbaar of geïnfecteerd is met malware (virussen, spyware, rootkits en bots). In de workshop leert u op welke wijze u de computer tegen de verschillende soorten malware kunt beschermen. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van van on-line checks en van gratis beschikbare software.

adresetiketten

Voor wie al een lijst van familie, vrienden en bekenden op de computer heeft staan, ligt het maken van adresetiketten voor vakantiepost of kerstkaarten voor de hand. In deze workshop leert u hoe dat gaat.

Werken met Windows 10 app ‘foto’s’

Omdat Google niet meer voor Picasa zorgt, kunnen belangstellenden met deze app zien hoe vrijwel dezelfde doelen worden bereikt.

presentaties / powerpoint

Een inleiding in de mogelijkheden van een presentatieprogramma zoals Powerpoint van Microsoft.

U kunt hiermee zelf bv fotoalbums maken met muziek of filmpjes.

belastingaangifte

U leert om te gaan met het doen van aangifte via het Internet of via de App van de belastingdienst. Stap voor stap lopen we het programma door om u te laten zien wat u waar kunt invullen, en hoe u toelichting bij ieder onderwerp kunt vinden.

Skype, Facetime, telefoneren via internet, en zo

In deze workshop verneemt u op welke manieren dit kan. E-mail en “chatten” via uw computer kan gratis, ongeacht de afstand. Maar u kunt ook gesprekken voeren, gratis of tegen geringe kosten. Zeer de moeite waard als u geregeld met vrienden of familie in het buitenland belt.

NB: voor deze workshop moet u een zg. “headset” (hoofdtelefoon + microfoon) meenemen. We laten ook zien hoe u met een tablet (iPad of Android) via internet kunt communiceren. Daar is geen headset bij nodig. U wordt geacht de beginnerscursus te hebben gehad, en daarna nog wat ervaring en oefening te hebben opgedaan.

Downloaden van Youtube

 

U leert hoe u muziek en video’s van YouTube kunt ophalen en zodanig op te slaan in uw computer dat u ze met een Media Player kunt afspelen.

fotoalbum maken

We werken met het programma van Albelli, en u leert allerlei handigheden om daarmee een mooi fotoalbum te maken